Jeugdduiken

Onze duikschool is een door Nelos erkende jeugdduikschool. Dit betekent dat we beschikken over speciaal opgeleide jeugdduik instructeurs en jeugdduik begeleiders. Uw kind leert er op een speelse manier kennis maken met het duiken. De jeugdduikers trainen elke woensdag in het zwembad van Zelzate. Van 17u45 tot 19u. Kom gerust eens een kijkje nemen!

Voorwaarden

Om als jeugdduiker van start te gaan moet uw zoon of dochter minstens 8 jaar zijn. Daarnaast moet hij of zij 25 meter kunnen zwemmen. Er moet ook een medisch onderzoek gebeuren door uw huisarts. Eens aangesloten is uw kind verzekerd voor lichamelijke ongevallen, burgelijke aansprakelijkheid en bijstandsverzekering.

Welk duikmateriaal heb je nodig?

Als je leert duiken in het zwembad heb je dingen nodig. Leren duiken is toch anders dan gewoon maar zwemmen. Wat hebben die duikers dan meer aan dan een zwemmer?

ABC
- Loodgordel, duikbril, snorkel, vinnen 

Duiken in het open water

Als je al wat ervaring opgedaan hebt in het zwembad, dan wordt het tijd om ook eens buiten te duiken. Duikers noemen dit 'open water duiken'. Voor de jeugd geld wel dat het buitenwater minstens 12° moet hebben. Uiteraard mag de jeugd ook maar beperkt diep gaan, dit in verband met de ontwikkeling van de longen.

Voor het duiken in open water heb je ook wat ander materiaal nodig :

overzicht uitrusting

- Duikbril, ademautomaat, duikpak, loodgordel, trimvest, handschoenen, buitenvinnen, laarsjes, duikfles

Dit materiaal hoeft in eerste instantie nog niet aangeschaft te worden. Je kan alles huren in een duikwinkel. Voor een democratische prijs stelt de duikschool zelf trimvest, ademautomaat en duikfles ter beschikking.

Is duiken gevaarlijk?

Natuurlijk ben je als ouder bezorgd over het welzijn van je kind. Daarom zijn de spelregels en de opleiding bij NELOS erop gericht de risico's van het duiken te verminderen en je kind te wapenen tegen de mogelijke gevaren.

Onze jeugd heeft daarom haar eigen reglement. Belangrijke aanpassingen zijn onder andere de specifieke opleiding (helemaal anders dan de opleiding voor volwassenen), het beperken van de duikdiepte en duur. Onze speciaal opgeleide begeleiders en intructeurs zien erop toe dat de regels strikt worden toegepast zodat je kind zeker is van een goede en veilige duik. Als ouder word je heel nauw betrokken bij de opleiding en het duiken. Wie weet, misschien kunnen jullie ooit samen de onderwaterwereld gaan verkennen!

 

Deel dit artikel op Facebook

Submit to Facebook